top of page
sigla proiect2223.jpg

„MULTI-CULTI CHRISTMAS AROUND EUROPE”

Despre proiect

            Fiecare țară are propriile sale tradiții și obiceiuri unice, legate de istoria și cultura ei. „Multi-Culti Christmas around Europe” este un proiect eTwinning despre tradițiile de Crăciun din Europa. Elevii din clasele a V-a A și a IV-a A au participat la proiectul internațional, al cărui scop a fost prezentarea tradițiilor de Crăciun. Ei au făcut felicitări de Crăciun  pentru a le trimite partenerilor lor. La proiect au participat școli din 11 țări: Polonia, Republica Cehă, Georgia, Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Serbia, Bulgaria, România și Letonia. Au descris tradițiile de Crăciun din propria țară și au cunoscut tradițiile altor țări europene, în timp ce își dezvoltau limba engleză și franceză , limbi predate în școală. Prin intermediul acestui proiect am împărtășit tradițiile, colindele, obiceiurile și gastronomia specifică fiecărei țări.

Provocarea de a participa la acest proiect eTwinning este aceea de a-i sensibiliza pe copii și față de tradițiile altor tări și de a le dezvolta abilitățile lor de lucru în echipă,  vocabularul în engleză și franceză, artă și muzică.

            Obiectivele proiectului:

            Scopul acestui proiect a fost de a prezenta elevilor noștri și elevilor școlilor partenere de alte naționalități tradițiile și colindele de Crăciun din întreaga Europă.

  • Consolidarea și extinderea cunoștințelor elevilor despre tradițiile locale și europene de Crăciun;

  • Să-și dezvolte și să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice într-un mediu autentic;

  • Să promoveze conștientizarea interculturală și cetățenia europeană, pentru a realiza frumusețea și diversitatea, sprijinirea învățării experiențiale, lucru in echipa, dezvoltarea gândirii critice și a creativității, dezvoltarea competențelor TIC.

            Flux de lucru:

            Noiembrie:

  1. Prezentarea elevilor în proiect și prezentarea participanților la proiect. În faza inițială a proiectului, copiii au cunoscut toți participanții folosind Avatarurile lor , pe care le-au împărtășit împreună pe platforma Padlet. Ei au citit informații despre alți copii și și-au scris propriile comentarii.

  2. Elevii și-au creat propriile felicitări de Crăciun în limba engleză și în franceză, alături de ei fiind și dna prof. de engleză Sandu Gabriela, pe care le-am trimis în 5 țări europene. În schimb, am primit urări din alte țări cum ar fi: Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia.

            Decembrie:

  1. Copiii au început să lucreze la felicitări și la afișele în care erau prezentate câteva dintre obiceiurile și bucatele tradiționale românești de Crăciun . Aceste afișe au servit drept bază pentru o carte despre tradițiile de Crăciun din toate țările participante.

  2. Copiii au repetat și au înregistrat un colind românesc de Crăciun au înregistrat și trimis un mesaj în limba engleză și franceză pentru toți partenerii din acest proiect. Colindul în limba română a servit drept bază pentru prezentarea școlii pe harta Europei.

  3. La finalul proiectului copiii au deschis felicitările primite de la școlile partenere și au încheiat cu o urare filmată de Crăciun atat în limba maternă ,cat și în limba engleză și franceză.   

            Rezultate:

            Elevii și-au aprofundat cunoștințele despre tradițiile de Crăciun din întreaga Europă prin exersarea limbilor locale și străine și au dezvoltat/îmbunătățit conștientizarea cetățeniei europene. Folosind limba engleză, educația artistică și muzicală, cooperarea, creativitatea, gândirea critică și îmbunătățirea abilităților TIC au fost dezvoltate în zona intercurriculară.

     Director: prof. Popa Alina Luminița Cristina

     Coordonator proiect: prof. Tănase Carmen Cornelia

      Echipa de proiect: prof. Popa Alina Luminița Cristina

                                        prof. Sandu Gabriela

                                        prof. Necula Oana

                                        informatician Matei Gabriela Mădălina

WhatsApp Image 2024-03-21 at 13.30.18.jpeg
traditii.jpg
traditi 2.jpg
siglee.png
bottom of page